Welkom op de officiële website van AVB, de Koninklijke Algemene Vereniging van Bandjesverzamelaars!


KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VOOR BANDJESVERZAMELAARS ( AVB )


In België, gezegende grond voor verzamelaars van sigarenbandjes of vitolfielen, werd in 1953 de Algemene Vereniging voor Bandjesverzamelaars gesticht. Dit vier jaar na de Spaanse vereniging, l’Association Vitolphile Espagnole (AVE), en vier jaar voor de Franse vereniging, l’Association Vitolphile Française ( AVPF ).

Deze drie verenigingen zijn huidig nog de enige wereldwijde organisaties.


Met ongeveer 400 leden, waarvan de helft uit een vijftiental andere landen, heeft AVB de in de jaren 70 verdwenen sigarenbandjes, overleefd.

Het dynamisme van de vereniging vertaalt zich in :

  1. vier drietalige tijdschriften van ongeveer een zestig tal pagina’s. (Nederlands, Frans en Duits) De ideale link tussen de leden onderling.

  2. maandelijkse bijeenkomsten en internationale ruilbeurzen over het gehele land ( Brussel, Luik, Mechelen, Vorselaar, Verviers) en in Nederland.

  3. een uitgebreid gamma aan catalogi ( per merk, per land, per thema, per type, ….) 

  4. service aan onze leden : kleine aankondigingen, nieuwigheden, artikels over tabaksfirma’s, reclame banden, etiketten van sigarenkisten, opzoekingen van ongekende bandjes, veilingen, omzenddienst, wedstrijd,…..

  5. uitgave van een officiële catalogus welke regelmatig wordt aangepast, en lijsten met de nieuwste uitgaven van moderne bandjes van over de hele wereld. Eigenlijk de bijbel van elke verzamelaar. In bijlage, lijsten van oude en moderne banden. Een boek van ongeveer 250 pagina’s. (ook verkrijgbaar op CD rom)


Geïntrigeerd ? Geïnteresseerd ? Kom dan naar de Algemene Vergadering in Antwerpen einde januari. U zal er honderden verzamelaars vinden van over heel Europa.


B. VAN MONTFORT

Nationaal Voorzitter


Volkerenlaan 21/2

2610 WILRIJK

BELGIE


Tel.: 0032 486 05 76 19